A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Anasayfa / Bayilik Fırsatları / Köfteci Ramiz Bayilik Şartları
Köfteci Ramiz Bayilik Şartları

Köfteci Ramiz Bayilik Şartları

Köfteci Ramiz Bayilik Şartları

Besin sektöründe iş oluşturmak isteyenler için bayilik veren güvenilir markaları araştırmaya ve size uygun fırsatları sunmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda, köklü bir kurum olan ve hızla büyümeye devam eden Köfteci Ramiz’in yatırımcılara cazip gelen taraflarını ve bayilik koşullarını ele alacağız.

Niçin Köfteci Ramiz?

Köfteci Ramiz’in zamanı, gerçek bir özveri ve başarı öyküsü adeta… 1928 senesinde Manisa’nın Akhisar ilçesinde oluşturulan küçücük bir dükkân, bugün 29 ilde 140 şubesi bulunan ve büyümeye devam eden ulusal bir marka… Normal olarak bu başarı, kurucularının yarattığı örneksiz lezzetler ve kaliteden taviz vermeyen disiplinli bir işletme prensibinin ürünü.

Merkezi halen Akhisar’da bulunan Köfteci Ramiz’in köfte ve sucuk üretimi meydana getirilen et işleme tesislerinde, yalnızca yörede yetiştirilen hayvanların etleri değerlendiriliyor. Köfteler, tıpkı 87 yıl ilkin olduğu şeklinde, bugün de elde şekillendirilmesine karşın, lüzumlu tüm hijyen şartları yerine getiriliyor. Nitekim marka, Besin Üretim ve İzin Sertifikalarına haiz olmanın yanı sıra, dünyanın önde gelen besin denetim kuruluşlarından da tam not aldı. Bir İngiliz kuruluşu olan World Certification Services, Köfteci Ramiz’e ISO-9001 ve HACCP sertifikaları verdi.

Bayi ya da işletme ortağı olabilirsiniz!

Köfteci Ramiz, ana şirket olarak kendisi şube açmanın ysanı sıra, iki değişik işletme istemine daha başvuruyor:

– Franchising: Uygun şartları yerine getiren girişimcilere bayilik vermek.

– Ortak Girişim: Ana şirket ile bayinin restoranı ortak işletmesi.

Bu sistemlerden hangisi uygulanırsa uygulansın, ürün temini, personel eğitimi ve bayilik alma bedeli değişmiyor; ek olarak girişimci için her iki model de kârlı.

Köfteci Ramiz; Karayolları Yol Restoranları, Cadde üstünde oluşturulan restoranlar ve AVM restoranları olmak suretiyle, üç değişik konseptte mekan açıyor. Ana şirket, bulunmak istediği AVM’lerde restoranı kendi kiralıyor, sadece burayı bayiye vermek isterse, belirleyeceği bayii talibi ile alt kira sözleşmesi düzenliyor. İstanbul ve İzmir’deki avmlerinde ise durum değişik. Buralardaki şubeleri ana şirket işleteceğinden, bayilik başvurusu kabul edilmiyor.

Köfteci Ramiz bayilik maliyeti

Köfteci Ramiz şubesi açabilmek için ödemeniz ihtiyaç duyulan franchising bedeli, ciro pirimi, dekorasyon maliyeti şeklinde kalemler var.

-Franchising bedeli, bayi tarafınca ana firmaya bir kere ödeniyor. Bu karşılık, restoranın açılacağı mekana nazaran belirlenen ve haliyle her şube için değişen bir ücret.

-Ek olarak her ay, yüzdesi gene her bir şube için lokasyona nazaran değişen ciro pirimi ödemeniz gerekiyor.

-Mekanınızda Köfteci Ramiz konseptini oluşturabilmek için de, metrekare başına averaj 1,5 – 2 bin lirayı gözden çıkarmalısınız.

-Öte taraftan reklam için katkı oranı ödemenize ise gerek yok.

Bu koşullarda tahmini toplam maliyet, restoran açmak için seçeceğiniz bölge ve mekana nazaran, 250 bin ila 500 bin TL içinde değişebiliyor.

Dekorasyon ve ürün tedariki

Köfteci Ramiz’in şubeleri için belirlediği averaj alan ölçüleri mevcut. Çoğu zaman mekanların caddelerde 120-250 metrekare; AVM’lerde ise 80-120 metrekare aralığında olmasına itina gösteriliyor. Restoranın açılacağı mekanda marka konseptini, firmanın kendi mimari ekibi projelendiriyor. Uygulamayı ise -yine şirket mimarlarının denetiminde olmak şartıyla- kendi seçeceğiniz taşeronlara yaptırabilirsiniz. Dekorasyon ve demirbaş alımı esnasında, ana firmanız senelerdir biriktirdiği deneyim ile ekonomik çözüm önerileri sunacaktır.

Köfteci Ramiz, ürünlerini Akhisar’daki merkezinden tüm şubelerine dondurmadan, günlük olarak ulaştırır. Köfte başta olmak suretiyle et ürünlerinin tamamı, salata barda yer edinen bakliyat ve turşu grupları ile zeytin ve zeytinyağı, tatlılar ve hususi Ramiz pidesi, her gün bayinin kapısına kadar gelir. Bunların haricinde yer edinen ve taşınması mantıklı olmayan, yeşillik vb. ürünler, istenirse bayinin belirleyeceği tedarikçilerden alınabilir.

Personel eğitimi ve denetim

Açılacak restorana personel alımı iki şekilde olabilir: Bayi talibi, yakın yörede oturanları seçmek kaydıyla personelini kendisi bulabileceği şeklinde, ana firmanın personel havuzundan da -o bölgede varsa- personel istihdam edilebilir. Her iki durumda da personel, iki aşamalı bir eğitimden geçirilir.

İlk adımda personel, Akhisar’da eğitim alır. Merkez restoranda verilen eğitim, averaj üç hafta sürer. Personelin eğitim sürecindeki beslenme ve konaklama şeklinde temel harcamaları, ana şirket tarafınca karşılanır. İkinci adım, “yerinde eğitim” olarak isimlendirilir. Bu süreçte eğitim, açılacak olan yeni restoranda, ana firmanın “operasyon ekibi” tarafınca verilir. Bu ekip yeni mekanda bir seviye oturtur ve yeni sistemi eğittiği personele devreder.

Şubeler, ayda minimum iki kere denetim edilir. Aman dikkat! Denetçiler karşınıza kimi zaman gölge alan kişi olarak çıkabilir.

Bayilik almak isteyen girimcilerde aranan özellikler

Buraya kadar, okuduklarınız, şartlarınıza uygun mu? Öyleyse şimdi, bayilik alabilmaniz için hangi özelliklere haiz olmalısınız, ona bakalım.

Köfteci Ramiz, sizden yalnızca yukarıda ayrıntılandırmaya çalıştığımız mali yatırımı beklemiyor. Bunların yanı sıra, mekan açmayı planladığınız bölgeye uygun, değişik projeler de üretebilir olmanız lazım. En önemlisi; Köfteci Ramiz bayiliğinin tek işiniz olması ve sınırı olan mesai terimine bağlı kalmadan işinize uzun süre ayırabilmeniz, firmanın sizden eğer olmazsa olmaz beklentisidir.

Hakkında Admin

Avatar of Admin
Sizlerde sitemizden iş fikirleri, hibe & destek fonları, banka kredileri, bayilik fırsatları, evden para kazanma ve internetten para kazanma imkanları hakkında bilgi edinebilir. Bizimle fikirlerinizi paylaşıp; fikrinizin gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz. www.yenibiriskurmak.com

Kontrol Edin

Atölye Kurulumu

Atölye Kurulumu

Eğitim sisteminin motor becerilerini ve teknik bilgiyi esas alan yapısının gelişmesiyle kurumlarda atölye sınıfları artmaktadır. …

Bir cevap yazın