KOSGEB yeni iş fikirleri bulunanlara, iş geliştirmek isteyenlere, kendi işini kurmak isteyenlere “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” veriyor. Konusunda uzman eğitimciler tarafından verilen kurslar, girişimcilere yön vermek açısından yararlı oluyor. KOSGEB’in yeni iş kuracaklara, işini büyüteceklere veya yeni iş fikirleri geliştirmek isteyenlere yönelik kurslarını başarılı şekilde tamamlayanlara özel destekleri oluyor. Bugüne dek özellikle kadınlar başta olmak üzere parlak fikirleri olan birçok girişimcinin katıldığı bu kurslar, Türkiye’nin birçok ilinde, ilçesinde ilgi görüyor. Eğer KOSGEB desteklerinden faydalanmak istiyorsanız öncelikle bu kurslara katılarak eğitim almak gerekiyor. KOSGEB girişimcilik kursları hakkında bilgi almak için KOSGEB sitesinden ve sayfamızdan yararlanabilirsiniz.
KOSGEB Girişimcilik Destek Programı
KOSGEB, girişimciliği özendirmek ve girişimcilere iş planı yapmayı öğreterek başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” veriyor. Ücretsiz olarak verilen bu eğitimlere isteyen herkes katılabiliyor. Eğitimi tamamlayan girişimciler, kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayacak bilgi ve deneyim kazanmış olurlar.
Girişimcilik kurslarına katılmak ve başarılı olmak “Yeni Girişimci Desteği” alınabilmesi için ön koşuldur. Uygulama Girişimcilik Eğitim Başvuruları “İş Birliği Yapılacak Kurum/Kuruluş” bölümünde belirtilen kurumlara yapılmaktadır.
Türkiye Geneli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin Listesi için Tıklayınız.
Eğitimlerin Kapsamı Ve Süresi
KOSGEB Girişimcilik Eğitimi toplam 70 (yetmiş) saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsayan 4 modülden oluşur.
– Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri- 8 (sekiz) saat,
– İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) – 18 (on sekiz) saat,
– İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) – 24 (yirmi dört) saat,
– İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar – 20 (yirmi) saat
Ücretsiz olan Girişimcilik Eğitimi, en fazla 30 (otuz) katılımcıdan oluşan sınıflarda verilir. Kurslara devam mecburiyeti vardır. Eğitimlere%80 (seksen) oranında devam eden katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanır.
Bu kapsamda Uygulama Girişimcilik Eğitimlerine ait eğitim verecek kurum listesini ve eğitim tarihleri ile saatlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.